This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić?
Uzależnienie istnieje, chociaż wiadomo - że nie jest to termin precyzyjny (Co jest częste i w wielu dziedzinach na ten moment nie do przeskoczenia, psychologia to nie fizyka i z zasady trzeba się kierować pewnymi uproszczeniami albo heurystykami) i raczej to wokół tematu uzależnienia są mity i miskoncepcje.

Moim zdaniem gry to nie jest coś, czym powinieneś się zajmować nie dlatego, że są z zasady złe - ale dlatego, że sam pisałeś jeszcze na początku tematu, że czujesz, że marnujesz potencjał i ogólnie dawałeś do zrozumienia, że nie jesteś zbyt zadowolony z miejsca, w którym się znajdujesz.
Tutaj też widzę pewną niespójność, jeśli chciałbyś być w innym miejscu - a jednocześnie nie żałujesz godzin spędzonych przy grach, które nie zaprowadziły Cię do miejsca w którym chciałeś być - to trochę tak, jakbyś żałował, że nie jesteś w formie, ale nie żałował że nie ćwiczyłeś.
..no, ale jeśli już jesteś w większej zgodzi z tym, kim jesteś - to jak najbardziej, rób co sprawia Ci przyjemność czy radość. Ja tutaj w żadnym przypadku nie jestem przeciwko, sam nie mam większych ambicji życiowych i tracę dużo czasu na różne hobby które można nazwać rozrywką i dużo się od gier nie różnią.
Wszystko to tak czy inaczej tylko "cele zastępcze", jak pisał Ted Kaczyński Wink.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić? - przez Nawaphon - 05-24-2023, 10:02 AM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości