This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić?
Ale świetna baza linków, dzięki wielkie! Rozumiem, że sam przez te kursy przechodziłeś, a ja bardzo doceniam konkretne rozwiązania, które sprawdziły się już u kogoś. Tym bardziej, że angielskiego ludzie uczą się od tak dawna, że na pewno opracowano już idealnie optymalną metodę i w zasadzie każdy o przeciętnej inteligencji jest w stanie się nauczyć, niezależnie od wieku.

Uczenie się przez oglądanie filmów w zasadzie nic nie daje. Od lat oglądam YT czy filmy bez polskich napisów i bez lektora, rozumiem większość rzeczy, ale mój angielski ani trochę się nie rozwinął. Uczyłem się angielskiego w podstawówce, uczyłem się w liceum, uczyłem na studiach, a wciąż jak mam coś powiedzieć lub samemu napisać, to jesteś na poziomie A2. Ruskiego też się uczyłem 8 lat i maturę z niego zdawałem, ale dziś już nic nie pamiętam. Nieużywany mięsień zanika.

Nie wiem, czy do gier będę wracał. W multi w zasadzie nigdy nie grałem, nie licząc rozgrywek w Unreal Tournament w sieci akademickiej. Zawsze mi się to kojarzyło z patologią, wyzwiskami i gnojeniem. No ale do rozmówek faktycznie może być dobre, bo przynajmniej nie trzeba na siłę szukać tematów.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić? - przez Temper - 05-22-2023, 10:30 AM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości