05-16-2023, 09:28 AM
No, o tym dermarollerze czytałem, dużo osób go poleca. Kiedyś koleżanka zrobiła mi cały wykład jak to jest nieszczęśliwa, bo ma rozstępy na brzuchu po ciąży. Poleciłem jej potem to urządzenie i... obraziła się, że zwracam na jej rozstępy uwagę
Trochę boję się ryzykować takich rzeczy, póki nie naprawię wszystkiego z krążeniem obwodowym, obawiam się, że mogłoby dojść do jakiejś dziwnej reakcji powstawania blizn czy coś podobnego, niedawno miałem ranę, która goiła się chyba z pół roku. Objaw Terry'ego to oznaka, że krew bardzo słabo krąży tuż przy powierzchni skóry, co mocno wpływa na procesy regeneracji.
Łupież często bierze się stąd, że organizmy drożdżakowe (które ma zabijać nizoral / ketokonazol) odżywiają się specyficznymi kwasami tłuszczowymi. Właśnie na to ma pomagać olej sezamowy, chociaż możliwe, że chodzi tutaj bardziej o wyciszenie reakcji zbliżonej do alergicznej na produkty przemiany materii tych drożdżaków. Czort wie, co tam się dzieje, zresztą są badania, w których dzieciaki pozbawione podstawowego omega 6 miały łuszczącą się skórę.
Zresztą, czort wiem co tam się stało na tej głowie. Komórki skóry wchłonęły kwas tłuszczowy? Jeśli tak, to który, bo olej ma ich cały zestaw? A może drożdże go zjadły? Może się udusiły pod wpływem oleju? Może zadziałała jedna z substancji obecnych w oleju, nie bez powodu można go trzymać bez zamknięcia i nie zjełczeje.
A, kokosowy jest przecież dość tani, porównywalnie z sezamowym.
Trochę boję się ryzykować takich rzeczy, póki nie naprawię wszystkiego z krążeniem obwodowym, obawiam się, że mogłoby dojść do jakiejś dziwnej reakcji powstawania blizn czy coś podobnego, niedawno miałem ranę, która goiła się chyba z pół roku. Objaw Terry'ego to oznaka, że krew bardzo słabo krąży tuż przy powierzchni skóry, co mocno wpływa na procesy regeneracji. Łupież często bierze się stąd, że organizmy drożdżakowe (które ma zabijać nizoral / ketokonazol) odżywiają się specyficznymi kwasami tłuszczowymi. Właśnie na to ma pomagać olej sezamowy, chociaż możliwe, że chodzi tutaj bardziej o wyciszenie reakcji zbliżonej do alergicznej na produkty przemiany materii tych drożdżaków. Czort wie, co tam się dzieje, zresztą są badania, w których dzieciaki pozbawione podstawowego omega 6 miały łuszczącą się skórę.
Zresztą, czort wiem co tam się stało na tej głowie. Komórki skóry wchłonęły kwas tłuszczowy? Jeśli tak, to który, bo olej ma ich cały zestaw? A może drożdże go zjadły? Może się udusiły pod wpływem oleju? Może zadziałała jedna z substancji obecnych w oleju, nie bez powodu można go trzymać bez zamknięcia i nie zjełczeje.
A, kokosowy jest przecież dość tani, porównywalnie z sezamowym.