05-10-2023, 07:12 AM
(05-10-2023, 06:07 AM)tomakin napisał(a): No tak czy tak, zauważyłem, że tego typu rzeczy przekładają się na inne sfery życia, jak ktoś potrafi wmówić sobie, że jest mądrzejszy od wszystkich naukowców na tej planecie, bo obejrzał film na youtube, to nie jest to tylko głupota, ale specyficzna cecha charakteru. Altmedowe baby z mojego otoczenia takimi cechami charakteru niszczyły wszystkie swoje związki, zresztą wspomniałeś coś, że ona też ma jakieś złe doświadczenia z mężczyznami
Striptizerki menelics to faktycznie nie jest dobry materiał na cokolwiek.
Ta moja znajoma jakaś mocno altmedowa nigdy nie była. Nie gadała w kółko o żółtych napisach i spisku big pharmy. Ukończyła studia z fizjoterapii i dietetyki, do tego jakieś kursy akupunktury i takie tam. A potem podjarala się biorezonansem i kupiła sprzęt do tego za 50k zł na kredyt, który jej pomagałem załatwić, gdy pracowałem wtedy jako agent ubezpieczeniowy. Zresztą odnowiłem z nią wtedy kontakt po latach po to, żeby właśnie spróbować jej coś wcisnąć i zarobić.
Twierdziła, że biorezonas wyleczył ją z pasożytów i pomógł pokonać uzależnienie od papierosów. Ogólnie czula się ponoć o wiele lepiej. No ale, co ja się tam znam. Długo ją znam i teraz w sumie traktuję jak siostrę bardziej. Tylko mamy co jakiś czas parę lat przerwy w kontaktach. Kiedyś przed pójściem na imprezę chcieliśmy się zrobić wstępnie u niej na chacie. Kupiłem wódę orzechową. Smaczna, ale efekt był taki, że po obaleniu butelki nie dotarliśmy na imprezę. Ona prawilne zrzygała się w kiblu, a ja nie doniosłem i chlust na podłogę. Potem jeszcze poprawiłem, bo mi się najwyraźniej wzorek musiał nie podobać. No i zasnąłem od razu. Ona ładnie po mnie posprzątała i przepchnęła mnie na drugą stronę łóżka, żeby sobie zrobić miejsce. Rano się budzę, a tu wszystko czysto, moje ciuchy poskładane, śniadanko czeka w kuchni. Dorba siostra nie jest zła. A ja to chyba lubię rzygać przy ludziach.
Facetów to już miała tyle, że nie zliczę. I zawsze winni oni. Coś te altmedowa baby faktycznie mają że sobą wspólnego. Ogólnie myślę, że ci, którzy wierzą, że poznali prawdę, bo obejrzeli jeden filmik, chcą za wszelką cenę poczuć, że są lepsi od innych, że zdobyli jakąś wiedzę tajemną, niedostępną dla innych, że mijają tylu nieświadomych ludzi na ulicy. Podbijanej ego.
(05-10-2023, 06:25 AM)Nawaphon napisał(a): A od czego masz tą przepuklinę, Temper? Nie wiem czy pisałeś, jeśli tak to przegapiłem.
Trudno po powiedzieć, od czego dokładnie. Parę lat temu bolało mnie w tym miejscu, potem zaczął wychodzić guzek i bolało coraz mocniej. Pęknięcie się powiększało, wszystko schodziło coraz niżej, aż wreszcie przestało boleć, bo dziura przestała się powiększać. Być może moje prace fizyczne do tego się przyczyniły, ale wydaje mi się, że najbardziej odpowiedzialna za to jest pozycja, w której wypoczywam.
Zawsze jak coś czytam, siedzę na telefonie, na kompie, czy oglądam telewizję, kładę się na boku i podpieram łokciem. Jest to niby wygodne, ale bardzo niszczące. Kręgosłup wygięty, jeden bark mam wyżej, niż drugi, obojczyki tak samo. Kiedyś jeszcze leżałem na nieco zarwanym tapczanie, przez co biodro opadało jeszcze niżej. To powodowało ciągle naprężenie powłoki brzusznej i w rezultacie pęknięcie. A dźwiganiem w pracy tylko sobie pogorszyłem.