05-08-2023, 08:03 AM
Też, czy dzieci się rzeczywiście uczą 8 godzin to też wątpliwe - jak Siebie pamiętam, to miałem świetną zdolność zagłębiania się we własne myśli, podczas gdy nauczyciel gadał Swoje gdzieś w tle świadomości
.
Trochę przeczytałem tego artykułu wyżej - Subzero. Myślę, że każdy kto próbował pracować nad Sobą i zmieniać przyzwyczajenia, czuje instynktownie, że w "ego depletion" coś jest, problemem może być zaprojektowanie badań, które w obiektywny sposób to zmierzą, a także opisanie tego w precyzyjny sposób.
Tak więc nawet jeśli nie jest to zupełnie analogiczne do zużywania paliwa przy jeździe samochodem - to sam termin jest wystarczająca użyteczny, nawet jeśli jest to swego rodzaju "heurystyka" (W definicji Kahnemana).
.Trochę przeczytałem tego artykułu wyżej - Subzero. Myślę, że każdy kto próbował pracować nad Sobą i zmieniać przyzwyczajenia, czuje instynktownie, że w "ego depletion" coś jest, problemem może być zaprojektowanie badań, które w obiektywny sposób to zmierzą, a także opisanie tego w precyzyjny sposób.
Tak więc nawet jeśli nie jest to zupełnie analogiczne do zużywania paliwa przy jeździe samochodem - to sam termin jest wystarczająca użyteczny, nawet jeśli jest to swego rodzaju "heurystyka" (W definicji Kahnemana).