This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić?
(04-20-2023, 12:20 PM)munieslaw napisał(a): Bzdura, niech skupi się na forsie, znajomi są praktycznie bezużyteczni.

No tak, tutaj w zasadzie się zgodzę z Muniesławem - ale ja jestem radykalnym introwertykiem, towarzystwo ludzi mnie męczy, odmawiam angażowania się w bezmyślny "Small talk" i to nie jest coś co uważam za wartościową umiejętność wartą doskonalenia. Nie będę się ogłupiał, żeby bardziej wpasować się w określone towarzystwo. Oczywiście jest pewien poziom socjalizacji, który potrzebny jest wszystkim - ale ten poziom jest różny dla różnych ludzi.
 Tutaj każdy jest inny, jednych towarzystwo ludzi stymuluje i motywuje, dla innych to głównie stres. Znowu jedni potrafią pracować i zrelaksować się w samotności, a innych to przytłacza.
 Nie ma reguły moim zdaniem.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości