This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić?
Ja się boję, że jak spróbuję "na sucho", bez konta demo, to nabiorę złych nawyków. To jak z językiem czy muzyką, jeśli się na początku zrobi coś źle, to potem przez lata będzie się błędy dalej popełniać, ich wyplenienie będzie o wiele trudniejsze, niż nauka na świeżo od początku. Dlatego najpierw lektura. Mam czas, ten miesiąc spokojnie można porzekać.

Załatwianie różnych rzeczy to jedna z najważniejszych umiejętności, jasne, że lepiej te najważniejsze zlecić fachowcom, bo po prostu zrobią to lepiej, ale co, gdy znajdziesz się w sytuacji, gdzie żadnego fachowca pod ręką nie ma i MUSISZ sam? Nagle te lata zlecania komuś innemu odbiją dziesięciokrotnie.

Na początku tematu dałem parę rad, jak sobie radzić z takimi wyuczonymi schematami, jak uczyć się, programować swój mózg, żeby reagował inaczej. Nigdy pewnie nie będziesz w tym super hiper najlepszy, właśnie ze względu na geny, ale nie ma wyjścia, musisz być przynajmniej przeciętny, jeśli nie chcesz ryzykować spalenia istotnych sytuacji życiowych.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić? - przez tomakin - 04-18-2023, 08:27 AM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości