04-17-2023, 03:20 PM
(04-17-2023, 01:45 AM)munieslaw napisał(a):(04-16-2023, 06:08 PM)tomakin napisał(a): W ogóle mam już ze 30 ebooków i zaraz dojdą jeszcze audiobooki do tego
giełdo, przybywam
Ach to naiwne myślenie, że inteligencja na giełdzie Ci coś pomoże, jakby tak było to azjaci po 200 iq byliby najbogatsi na świecie. Aczkolwiek powodzenia
Tu najważniejsze jest mentalne podejście do handlu. Gdy tego nie ma, to można sobie odpuścić choćby było się Einsteinem. MUSISZ umieć zarządzać swoim kapitałem, gdy to zrozumiesz, to reszta jest prosta. Wielu ludzi udowadniało, że nawet rzucając kostką na giełdzie zarobisz pieniądze jeżeli wiesz kiedy wejść i wyjść z pozycji.
Z czasem zaczyna się też widzieć pewne schematy i gdy doda się do tego MM (money managment) to powinno być ok.
Ja w tym miesiącu zarobiłem 10% a przykładam się do tego prawie wcale. Ostatnio wróciłem do montowania filmów i na handel nie mam czasu.
Jak zobaczyłem ostatnio ile ludzie zarabiają na Youtubie, to stwierdziłem, że też spróbuję. Mam wszystko co do tego potrzeba, a skoro większość youtuberów to debile to przy moim IQ nieco ponad debil pewnie dam też sobie radę.