04-14-2023, 07:18 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-14-2023, 07:28 PM przez Temper.)
(04-14-2023, 06:44 AM)Nawaphon napisał(a): Sam uważam, że trochę się zagalopował z niektórymi rzeczami, ale jego stare rzeczy, wykłady o psychologii szczególnie - są świetne.
Słyszałem, że kiedyś był uważany za guru wszelkiej maści przegrywów i inceli przez swoją krytykę poglądów lewicowych. Nie wiem, czy nadal jest, czy może już czymś podpadł. Gdzieś czytałem, że większość mężczyzn jest bardziej konserwatywna i prawicowa, a kobiety odwrotnie. A to już dobra podstawa do niekończącej się wojny płci.
(04-14-2023, 02:27 PM)Nawaphon napisał(a): Też mam ten problem - nauczyłem się że przynajmniej raz na 2 tygodnie muszę zrobić Sobie taki domowy "manicure" - znaczy gorąca woda, soda oczyszczona i z reguły jodyna/płyn lugola - i obcążkami dokładnie wszystko oczyścić i powycinać. To rozwiązuje problem.
O, też używam jodyny do czyszenia paznokci i skórek. Myślałem, że tylko ja tak robię. I jak na faceta to dużo czasu poświęcam na pielęgnację dłoni. Polerki, lakiery bezbarwne, odżywki. Napatrzyłem się na grube poniszczone ręce pracowników fizycznych i nie chce do tego dopuścić.
Tylko, cholera, tych obłączków też nie mam. Dlatego czytam z zainteresowaniem ten wątek. Kiedyś przez długi czas miałem taką szajbę, że dwa ostatnie paznokcie u lewej ręki malowałem na brokatowy ciemny fiolet. Muszę do tego wrócić, to nie będę patrzył na obłączki. :-)