04-12-2023, 05:13 PM
(04-12-2023, 11:30 AM)tomakin napisał(a): W ogóle z powiekami jest taka ciekawa rzecz, że przy ukąszeniu żmii, która ma paraliżujący jad, pierwsze przestają reagować właśnie mięśnie powiek. Są najwrażliwsze na różne zaburzenia działania komórek nerwowych. Tak myślę, że może żelazo tutaj zaszkodziło, komórki były przeciążone, wymęczone tym okresem bezsenności, potem stymulacją bakopą, która wymusza działanie nawet wtedy, gdy komórka jest zmęczona i "chce odpocząć", żelazo zalało organizm wolnymi rodnikami i tego już było za dużo.
Kwas alfa liponowy pomaga na regenerację, mam to pod ręką, no zobaczymy. Póki co nawet boję się za kierownicę siadać, za dużo głupich błędów robię.
Tak apropo supelementacji... jak myślisz, co ma lepszy skutek. Wymiana gryzących ze sobą się supli codziennie, czyli np. tauryna co drugi dzień na przemian z betalaniną, czy co tydzień?
Ja biorę mnóstwo suplie i stosują taktykę, że podstawowe suple, który niby trzeba brać codziennie - biorę przez tydzień i wtedy właśnie wymieniam co drugi dzień to co się gryzie.
Na drugi tydzień biorę te rzadsze suple i daje organizmowi odpocząć od tych podstawowych. Kiedyś żarłem codziennie, ale stwierdziłem, że to przesada, więc tydzień jakby daję organizmowi samemu powalczyć o zdrowie.