04-07-2023, 12:00 AM
W ogóle zapiszę, że pojawiają się te dziwne skurcze drobnych mięśni powieki, takie same, jakie miałem po tryptofanie czy innych rzeczach podnoszących poziom serotoniny. Pojawiły się zanim zacząłem brać beta alaninę i histydynę, zapisuję bo potem będę się zastanawiał, od czego to. Albo wapń, przy braku magnezu, albo żelazo. Pamiętam zaraz po nich pojawiały się palpitacje, tu też kiedyś beta alaninę podejrzewałem o ich wywołanie, ale widzę, że prędzej będzie to albo bardzo niski magnez, albo stres oksydacyjny wywołany nadmiarem żelaza / nadprodukcja czegoś, np serotoniny, po uzupełnieniu tegoż żelaza.
Sen dalej bardzo dobry, żadnych problemów.
Tak myślę też, kiedy zacząć niskie dawki magnezu, obok niskich dawek wapnia. Jeśli dobrze wykombinowałem, po jakimś czasie wysycania tkanek wapniem, będę mógł wrócić do magnezu i nie pojawi się już bezsenność.
No to siup, 1,2 grama beta alaniny, 1,5 grama histydyny.
Sen dalej bardzo dobry, żadnych problemów.
Tak myślę też, kiedy zacząć niskie dawki magnezu, obok niskich dawek wapnia. Jeśli dobrze wykombinowałem, po jakimś czasie wysycania tkanek wapniem, będę mógł wrócić do magnezu i nie pojawi się już bezsenność.
No to siup, 1,2 grama beta alaniny, 1,5 grama histydyny.