This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić?
(03-16-2023, 04:30 PM)Nawaphon napisał(a): Chciałbym zobaczyć minę rekrutera, jak przed nim zwymiotowałeś Big Grin. Kto to sprzątał później? Przepraszam, musiałem spytać.

Mówiąc dokładnie, to rekruter widział, że coś ze mną jest nie tak, więc mu tylko rzuciłem, że muszę do kibla. Wybiegłem i wyrzygałem się w kiblu. Na szczęście nie na rekrutera, bo bym chyba umarł z zażenowania. Big Grin Zleciało się kilka osób, zapytali, czy zadzwonić po pogotowie. Odmówiłem, powiedziałem, że po prostu źle się poczułem, rekruter powiedział, że spoko i zadzwoni umówić się na inny termin. Nie zadzwonił. Smile Po zemdleniu też chcieli dzwonić na pogotowie, ale też szybko doszedłem do siebie i uciekłem. Sam się takich reakcji w życiu bym nie spodziewał, no ale to 10 lat temu było i stres mnie rozwalił. Kto wie, może do dziś wspominają te historie.

(03-16-2023, 04:31 PM)tomakin napisał(a): Jednym klikiem robisz konto na memrise czy duolingo i lecisz z tematem, obie apki są darmowe, tylko na memrise trzeba przez www wybierać kursy które są tworzone przez użytkowników, a nie przez platformę, jeśli chcesz za darmo.

Przekonałeś mnie. Ściągam apki. Duolingo znam, o Memrise słyszałem tylko. Zobaczę, jak to tam wygląda. Mój bierny angielski jest na poziomie takim, że rozumiem 80% z filmów na YT, czasem tylko włączam napisy. Firmy fabularne też rozumiem. Artykuły i książki przeczytam ze zrozumieniem, ale to już wymaga więcej wysiłku. Zdawałem maturę z angielskiego, tuż po liceum zrobiłem certyfikat FCE, na studiach radziłem sobie dobrze z językiem. Od tamtego czasu nie odezwałem się po angielsku praktycznie do nikogo, ani nic nie pisałem, więc się uwsteczniłem i jak mam coś powiedzieć, to jest pustka. Skoro wtedy znałem język na poziomie B, to powinienem dać sobie radę wejść znów na ten poziom.

(03-16-2023, 04:46 PM)tomakin napisał(a): czy akurat próba zmiany statusu materialnego to to, co u Ciebie Temper jest priorytetem.

No znajomych faktycznie masz ciekawych. Jeden alkoholik, jeden z mięśniem mózgu. Smile Jeśli gość się czuje dobrze sam ze sobą, to jest w lepszej sytuacji, niż ja. Widzę czasem, szczególnie zagranicą, że ludzie mniej inteligentni, często nieco patologiczny, są jednak szczęśliwsi, bo nie analizują miliona sytuacji w głowie, nie wydaje im się, że powinni osiągnąć nie wiadomo ile w życiu. Praca, po pracy piwko, meczyk z kolegami, gdzieś tam jakaś Karynka za żonę i gówniak. No i leci, wszystko git. I nie ma tego żalu do samego siebie, że się miało kiedyś potencjał i szanse, ale się zaprzepaściło.

Ja chciałbym mieć stabilną sytuację finansową bez zamartwiania się, że teraz pracuję i zarabiam nieźle, ale jak wrócę do Polski, to co potem? Praca za 3k w magazynie? A tak to faktycznie życie towarzyskie jest na pierwszym miejscu.

No i wreszcie nauczyłem się cytować.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić? - przez Temper - 03-16-2023, 06:06 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości