This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić?
Tu akurat Ci nie doradzę, z pracą każdy sam musi podjąć decyzję, bo to jak pytać, jaką dziewczynę wybrać, albo co zjeść, no jeden lubi to, drugi coś innego.

Z tymi spacerami to super sprawa, trochę taka ucieczka od rzeczywistości, ale tylko trochę. Możesz coś do tego dorzucić, ja bardzo często łaziłem z aparatem, najpierw makro i robiłem zdjęcia robali w bardzo dużym powiększeniu, potem kupiłem jakiś z teleobiektywem i miałem robić ptaki, no ale za słaby ten teleobiektyw i nigdy nic nie wyszło. Na telefonie miałem zawsze jakieś audiobooki po angielsku, co bardzo mocno poprawiło moją zdolność rozumienia słów "za darmo", bo nie poświęciłem na to ani minuty "wolnego" czasu, ale wiadomo, najpierw trzeba opanować język w jakimś stopniu. Bardzo dobry pomysł to na pierwszy ogień wziąć książki, które parę razy przeczytało się po polsku, albo nawet po angielsku.

Spacery są też bardzo, ale to bardzo zdrowe jeśli idzie o układ krążenia, znacznie zmniejszają ryzyko zawału, udaru czy nawet cukrzycy. Nie wpadnij tylko w pułapkę ucieczki w las, gdzie będziesz wykorzystywał te spacery jako podświadomy mechanizm "robienia czegoś" i poświęcał na to cały czas i energię.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić? - przez tomakin - 03-15-2023, 12:42 AM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości