03-07-2023, 08:31 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2023, 09:05 PM przez Joadia2028.)
Pewnie też dużo daje to z kim kto się spotyka ,dziś miałam fajne spotkanie zebranie i powiem tak bez stresu ,bez nerwów wszystko pozalatwialam a później 2 razy jechałam autobusem i czułam to ta przyjemność jak kiedyś.Ja sobie dziś uświadomiłam ,że ja przez 9 lat chodziłam bardzo dużo kilometrów byle uniknąć jazdy autobusem i ja na chwilę obecną nie mam siły chodzić już tak dużo i w sumie przez te 9 lat schudłam ponad 30 kg a teraz waga na plusie 10 i też nie mam siły i pomysłu jak ustawić sobie jakąś dietę ,żeby nawet zamiast suplementów zamienić na jedzenie zdrowe .
Nie pamiętam dokładnie jakie suplementy ale b complex
Jadłam ogólnie ok 1 tabletkę dziennie5 mies z jedną przerwa .
Składniki Zawartość w 1 tabletce RWS*
Niacyna (ekwiwalent niacyny) 16 mg 100%
Kwas pantotenowy (witamina B5) 6 mg 100%
Ryboflawina (witamina B2) 1,4 mg 100%
Witamina B6 1,4 mg 100%
Tiamina (witamina B1) 1,1 mg 100%
Kwas foliowy 200 µg 100%
Biotyna 50 µg 100%
Witamina B12 2,5 µg 100%
I do tego magnez też przez taki długi czas mleczan 1 tabletka dziennie zawierała 100mg i magnez łączyłam z potasem 333mg chlorek potasu lub banany i soki bananowe .
Od sierpnia do grudnia jadłam przysmaki wędzone które zawierały chlorek wapnia .B complex łączyłam z B12 1000 aliness.
Cynk jadłam rzadko ,miedź praktycznie wcale .Żelazo przez 3 miesiące puki się nie podniosło chyba powyżej 100 później zamieniłam żelazo na wątróbkę .I zwykłe mleko zamieniłam na mleko bez laktozy bo syn ma alergię .Chrom jak odstawiłam kiedyś to odrazu egzema z rąk zeszla i jest spokój.
Muszę się jeszcze nauczyć medytować bo jak włączam sobie książki to mnie odprężają nawet usypiają .
Jeszcze parę dni w środku miałam taką gonitwę że ciągle coś robiłam zamiast odpocząć i dopiero mnie po tym cynku ten natłok gonitwy trochę zniknął .
Chciała bym równiez ,żeby całkowicie zniknęła agrofobia która czasem daje o sobie znać ,ale jeśli chodzi o wychodzenie do ludzi to robię to cały czas zakupy w kolejkach czy obojętnie gdzie je robię sprawiają mi przyjemność aż za bardzo,ale jeszcze marzę żeby jeździć wszędzie i nie mieć żadnych blokad.
Jeszcze zapomniałam napisać że od kad przeszłam covida .Nie mam smaku Tzn tylko na sól to znaczy jak mocno po sole to będę czuła ale to już będzie dawno przesolone ale jak Podole tak ,że nie poczuje tej soli to jedzenie jest dobre i nie wiem dlaczego tak jest .
Nie pamiętam dokładnie jakie suplementy ale b complex
Jadłam ogólnie ok 1 tabletkę dziennie5 mies z jedną przerwa .
Składniki Zawartość w 1 tabletce RWS*
Niacyna (ekwiwalent niacyny) 16 mg 100%
Kwas pantotenowy (witamina B5) 6 mg 100%
Ryboflawina (witamina B2) 1,4 mg 100%
Witamina B6 1,4 mg 100%
Tiamina (witamina B1) 1,1 mg 100%
Kwas foliowy 200 µg 100%
Biotyna 50 µg 100%
Witamina B12 2,5 µg 100%
I do tego magnez też przez taki długi czas mleczan 1 tabletka dziennie zawierała 100mg i magnez łączyłam z potasem 333mg chlorek potasu lub banany i soki bananowe .
Od sierpnia do grudnia jadłam przysmaki wędzone które zawierały chlorek wapnia .B complex łączyłam z B12 1000 aliness.
Cynk jadłam rzadko ,miedź praktycznie wcale .Żelazo przez 3 miesiące puki się nie podniosło chyba powyżej 100 później zamieniłam żelazo na wątróbkę .I zwykłe mleko zamieniłam na mleko bez laktozy bo syn ma alergię .Chrom jak odstawiłam kiedyś to odrazu egzema z rąk zeszla i jest spokój.
Muszę się jeszcze nauczyć medytować bo jak włączam sobie książki to mnie odprężają nawet usypiają .
Jeszcze parę dni w środku miałam taką gonitwę że ciągle coś robiłam zamiast odpocząć i dopiero mnie po tym cynku ten natłok gonitwy trochę zniknął .
Chciała bym równiez ,żeby całkowicie zniknęła agrofobia która czasem daje o sobie znać ,ale jeśli chodzi o wychodzenie do ludzi to robię to cały czas zakupy w kolejkach czy obojętnie gdzie je robię sprawiają mi przyjemność aż za bardzo,ale jeszcze marzę żeby jeździć wszędzie i nie mieć żadnych blokad.
Jeszcze zapomniałam napisać że od kad przeszłam covida .Nie mam smaku Tzn tylko na sól to znaczy jak mocno po sole to będę czuła ale to już będzie dawno przesolone ale jak Podole tak ,że nie poczuje tej soli to jedzenie jest dobre i nie wiem dlaczego tak jest .