03-03-2023, 05:29 PM
Pierwsze słyszę, żeby były jakiekolwiek między nimi zależności. No ale nie śledzę mediów, pewnie ktoś rozkręcił jakąś aferę.
Muszę jakoś ograniczać te suple, bo to obłęd jakiś przypomina, cała szafka tym zastawiona. Ta lista co do NAD+ wypisałem to wszystko było w szafie, z wyjątkiem pietruszki i wapnia z kwercetyną
Boję się, że przekroczę tę delikatną granicę między eksperymentem i poszukiwaniem drogi ku lepszemu zdrowiu, a szaleństwem.
Glutamina może być zamieniana w kwas glutaminowy w mózgu, co nie jest takie bardzo korzystne, powoduje większe stany lękowe i brak skupienia uwagi. Nie jest też zdrowa sama z siebie, a jedynie pomaga w stanach ciężkiego niedoboru, np w przypadku infekcji jelit. Niby czułem się po niej lepiej, ale na ile to sobie po prostu wmawiałem?
No ale przekonuje mnie trochę ten wynik badania, gdzie dopiero suplementacja glutaminą podniosła NAD+, oznacza to, że dla grupy pacjentów żadna strategia nie będzie korzystna, jeśli nie dostaną glutaminy.
Zobaczymy, trochę mi zostało jeszcze, poszukam w szafie może leży jakieś stare opakowanie.
Muszę jakoś ograniczać te suple, bo to obłęd jakiś przypomina, cała szafka tym zastawiona. Ta lista co do NAD+ wypisałem to wszystko było w szafie, z wyjątkiem pietruszki i wapnia z kwercetyną
Boję się, że przekroczę tę delikatną granicę między eksperymentem i poszukiwaniem drogi ku lepszemu zdrowiu, a szaleństwem. Glutamina może być zamieniana w kwas glutaminowy w mózgu, co nie jest takie bardzo korzystne, powoduje większe stany lękowe i brak skupienia uwagi. Nie jest też zdrowa sama z siebie, a jedynie pomaga w stanach ciężkiego niedoboru, np w przypadku infekcji jelit. Niby czułem się po niej lepiej, ale na ile to sobie po prostu wmawiałem?
No ale przekonuje mnie trochę ten wynik badania, gdzie dopiero suplementacja glutaminą podniosła NAD+, oznacza to, że dla grupy pacjentów żadna strategia nie będzie korzystna, jeśli nie dostaną glutaminy.
Zobaczymy, trochę mi zostało jeszcze, poszukam w szafie może leży jakieś stare opakowanie.