01-31-2023, 05:20 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-31-2023, 05:20 PM przez Nawaphon.)
(01-31-2023, 04:19 PM)tomakin napisał(a): Z tymi zabójcami w USA to masz info z jakiegoś źródła, czy z mojego postu ze starego forum? Bo ja o tym pisałem, ale też źródłem było "na pewno tak jest, bo zgadza się z moim światopoglądem"
Słyszałem to wiele razy, ale też nie znam oficjalnych statystyk - czy jest to rzeczywiście większość, czy tylko duża część (Też dlatego napisałem "niby"). Wiem, że słyszałem to od Bena Shapiro na przykład, a on z reguły jest dosyć uważny, przytaczając takiego rodzaju dane.
To coś trochę innego, ale też czytałem w książce "Mad in America", że najgorsze rezultaty, jeśli chodzi o leczenie depresji jest u ludzi którzy biorą leki - a później przestają, tutaj jeśli chodzi o samobójstwa na przykład.
@Muniesław
"Uderzył mojego psa, wyobraź sobie, że ktoś by Ci uderzył na Twoich oczach najbliższą Ci osobę? Pewnie byś mu najebał."
Pewnie tak, Muniek. Ja chcę Cię tylko odwieść od - zupełnie hipotetycznego oczywiście - spalenia domu, w którym mogą być w tym momencie osoby trzecie na przykład, jeśli idea sama w sobie nie jest wystarczająca odstręczająca.
Nie warto. Lepiej już go skonfrontuj jak przypakujesz ).