01-19-2023, 05:18 AM
Chyba pora wrócić też do magnezu, miałem w sumie taki plan, najpierw uzupełnić E i ewentualnie A, potem wziąć się za magnez, bo bez tych dwóch witamin przelatuje on przez organizm.
Czyli na dzień dzisiejszy wygląda to tak:
- regularne ćwiczenia na siłowni, ale niezbyt intensywne, tyle żeby organizm przyzwyczaić i ewentualnie potem zrobić coś więcej
- żelazo co drugi, czasem co trzeci dzień, 3 tabletki ascoferu
- kwas foliowy
- tauryna i AAKG
- magnez i wapń
Coś jeszcze chyba miałem dodać, ale za cholerę nie pamię... o, olej z ogórecznika.
Na prostej zasadzie, pacjenci z reumatoidalnym zapaleniem stawów mają zmiany na paznokciu takie, jak ja, a olej z ogórecznika leczy tę chorobę. Tylko czy będzie mi się chciało go regularnie brać... już robiłem do tego podejścia.
Czyli na dzień dzisiejszy wygląda to tak:
- regularne ćwiczenia na siłowni, ale niezbyt intensywne, tyle żeby organizm przyzwyczaić i ewentualnie potem zrobić coś więcej
- żelazo co drugi, czasem co trzeci dzień, 3 tabletki ascoferu
- kwas foliowy
- tauryna i AAKG
- magnez i wapń
Coś jeszcze chyba miałem dodać, ale za cholerę nie pamię... o, olej z ogórecznika.
Na prostej zasadzie, pacjenci z reumatoidalnym zapaleniem stawów mają zmiany na paznokciu takie, jak ja, a olej z ogórecznika leczy tę chorobę. Tylko czy będzie mi się chciało go regularnie brać... już robiłem do tego podejścia.