10-22-2022, 06:29 PM
Nom, dosłownie jakby mlekiem sikać. Kiedyś oddałem do badania i było, że liczne kryształy... już nie pamiętam, fosforanów czy szczawianów, ale wapnia. I zdaje się, że tylko po suplach magnezu. Zresztą to ponoć się zdarza u najzdrowszych ludzi, jeśli mają zasadowy mocz i tak szczerze to wcale nie jestem pewien, czy to objaw chorobliwego nadmiaru, no tak czy tak nie wygląda to dobrze, a kamień nerkowy to naprawdę przykra sprawa. Ani lekarze nic w tym nie widzieli, a u kilku byłem, ani badania na własną rękę nic nie wykazały.
Po dodaniu odrobiny octu wszystko robi się idealnie przezroczyste, więc może to i faktycznie jest całkowicie normalny objaw u kogoś, kto ma zasadowy mocz, a zasadowy mocz z kolei jest normalny u kogoś, kto ma dietę wege. W moczu zdrowa osoba może mieć nawet pół grama wapnia dziennie, a taka ilość wymieszana nawet w 2 litrach wody, w formie nierozpuszczalnej, zamieni to na coś koloru mleka. Wolę jednak nie ryzykować.
Po dodaniu odrobiny octu wszystko robi się idealnie przezroczyste, więc może to i faktycznie jest całkowicie normalny objaw u kogoś, kto ma zasadowy mocz, a zasadowy mocz z kolei jest normalny u kogoś, kto ma dietę wege. W moczu zdrowa osoba może mieć nawet pół grama wapnia dziennie, a taka ilość wymieszana nawet w 2 litrach wody, w formie nierozpuszczalnej, zamieni to na coś koloru mleka. Wolę jednak nie ryzykować.