08-28-2022, 10:11 AM
A czy z tych wyników można całkowicie wykluczyć problemy z nerkami ? Zanim do was trafiłem szukałem informacji też na innych stronach i zacząłem już jakaś suplementacje. Na początek był to magnez w ilościach ok 200mg, moczenie stóp w chlorku oraz siarczanie magnezu, kompleks witamin i minerałów(vitapak kfd), 400-500mg niacyny, sporadycznie wapń oraz zacząłem pić duże ilości wody mineralnej na początku 2 później już 3 butelki. Trwało to jakieś 3 tygodnie i zacząłem czuć lekki ból na plecach w okolicach nerek. Nie mam pojęcia czy miało to cokolwiek wspólnego z nerkami czy był to poprostu ból pleców. Postanowiłem jednak zrezygnować z tych wszystkich środków. Została tylko woda natomiast dołączyły inne rzeczy. Chlorek potasu 2g, tryptofan 1g, omega 3 2000EPA, orotan litu, ekstrakty z różeńca górskiego, miłorzębu japońskiego, cytryńca chińskiego, ashwaghandy, sporadycznie żeń szeń koreański i gotu kola oraz pod koniec dołączyła witamina b1 100mg, b6 50mg, b komplex. W tej formie trwało to jakieś 2 tygodnie. Cały czas odczuwałem ten ból pleców w okolicach nerek więc zrezygnowałem całkiem z suplementacji i po 2.5 tygodnia zrobiłem te badania. Na ten moment nie supementuje nic już od 3.5 tygodnia nie licząc picia dużej ilości wody mineralnej( zazwyczaj 3 butelki dziennie) i nadal czuje ten dyskomfort w plecach. Może to być całkowity przypadek że zbiegło się to z suplementacja a ból nie ma nic wspólnego z nerkami. Może moje wyniki badań dają jednoznaczną odpowiedź ?