08-06-2022, 07:43 AM
nie miałam nigdy cukrzycy. miałam hiperinsulinemię. do cukrzycy to było mi jeszcze daleko bo i glukozę na czczo i krzywą cukrową miałam idealną. jedynie krzywa insulinowa pokazała że insulina bardzo mocno skacze mi do góry po 2-3 godzinach od wypicia glukozy. miałam po prostu tężyczkę i duży niedobór witamin i przede wszystkim słońca. po przeprowadzce do Japonii mam witaminę D ze słońca dostępną przez cały rok. dzięki temu lepiej się wchłaniają wapń, potas i magnez i ogólnie lepiej się śpi. no i tak jak wspomniałeś, mam tonę jodu w pożywieniu i w powietrzu, to naprawiło mi całkowicie tarczycę z którą też już zaczynałam mieć delikatne problemy chociaż wyniki badań były jeszcze całkiem dobre. od 3 lat nie jem cukru, glutenu, nabiału, przetworzonego jedzenia, nie piję kawy, alkoholu, herbat, które zawierają teinę, nie obracam się w toksycznym środowisku, które źle wpływa na psychikę, unikam nadużywania internetu. spędzam dużo czasu w naturze i na słońcu. dzięki temu jestem jak nowo narodzona.