07-21-2022, 12:28 PM
(07-20-2022, 09:21 PM)tomakin napisał(a): No tylko też nie wiadomo, czy to właśnie o D3 i magnez chodzi. Słońce wywołuje dziesiątki reakcji w organizmie, nie tylko syntetyzuje witaminę. Ba, nawet nie wiadomo, czy po suplementacji D3 nerwowość na pewno mają związek z niedoborem magnezu.No ja miałem podobnie tylko u Mnie to się nie objawiało problemami ze snem. Tylko mrowieniem łydek. I też miałem tak że bralem magnez po jakimś tygodniu dwóch wszystko przeszło. Poszedłem grać w piłę w dosyć mocnym słońcu i wróciło,a magnezu jakoś specjalnie dużo nie brałem 100-150 dziennie max. Ale genealnie ciężko reaguje na słońce i nie wiem czy to efekt ciśnienia czy właśnie braku magnezu, ale po pobycie na słońcu często są mrowienia albo poprostu jestem osłabiony (może to efekt spadku ciśnienia) w każdym razie nigdy we wcześniejszych latach nie miałem z tym problemu zawsze byłem bardziej ciepłolubny. Zmieniam teraz dietę na taką gdzie jest trochę wapnia i co parę dni dokładam Magnez. Ponieważ wcześniej też miałem dietę raczej bardzo nisko wapniową. Także zobacz~
Bacopę biorę, efektów póki co nie widać, no ale to drugi dzień. Zresztą jestem tak zmęczony z niewyspania, że nawet jakby był efekt, nie poczułbym go.