05-30-2022, 09:59 AM
kiedyś to nawet tylu informacji nie było w internecie co teraz
co więcej, dużo wskazuje na to, że edta które można kupić na allegro w ogóle nie zadziała, bo to jest inna substancja, lekko różniąca się strukturą. Próbowałem znaleźć dokładniejsze info, ale na razie odpadłem. Tak czy tak, edta nie przenika bariery krew-mózg i jeśli miałoby pomóc, to zajęłoby to trochę czasu, usunęłoby z krwi i tkanek, przez co krew nie zaśmiecałaby już mózgu.
Tu chyba najwięcej zależy od genów, jak ktoś ma niekorzystną mutację, to będzie miał problem z magazynowaniem w mózgu, jak ktoś nie ma, to organizm wszystko usunie.
8 zł na2edta kosztuje, jeszcze doczytam, czy to w ogóle ma jakiekolwiek działanie, czy trzeba wersję z wapniem. Kiedyś to testowałem i zdawało mi się wtedy, że coś pomogło. Ten sam sprzedawca ma co cynk i nikiel.
co więcej, dużo wskazuje na to, że edta które można kupić na allegro w ogóle nie zadziała, bo to jest inna substancja, lekko różniąca się strukturą. Próbowałem znaleźć dokładniejsze info, ale na razie odpadłem. Tak czy tak, edta nie przenika bariery krew-mózg i jeśli miałoby pomóc, to zajęłoby to trochę czasu, usunęłoby z krwi i tkanek, przez co krew nie zaśmiecałaby już mózgu.Tu chyba najwięcej zależy od genów, jak ktoś ma niekorzystną mutację, to będzie miał problem z magazynowaniem w mózgu, jak ktoś nie ma, to organizm wszystko usunie.
8 zł na2edta kosztuje, jeszcze doczytam, czy to w ogóle ma jakiekolwiek działanie, czy trzeba wersję z wapniem. Kiedyś to testowałem i zdawało mi się wtedy, że coś pomogło. Ten sam sprzedawca ma co cynk i nikiel.