03-24-2022, 09:05 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-24-2022, 09:11 PM przez piotrdr86@gmail.com.)
(03-24-2022, 08:03 PM)tomakin napisał(a): Tauryna na pewno nie wywoła ataku paniki, nie kombinuj też na zasadzie "a dziś zjadłem 50 mg magnezu, a wczoraj tylko 45 mg, czy to nadmiar magnezu tego dnia?".
Podejdź do sprawy kompleksowo, jeśli masz ataki, to zastosuj WSZYSTKO, co powinno się stosować. Cynk, B1, B6, A, E, lizynę, potem magnez i wapń w odpowiednich proporcjach, jak organizm się tym wszystkim wysyci. Jak wszystko robiłeś jak trzeba, a nie było poprawy, to zacznij szukać problemów ze zdrowiem, rób badania na poszczególne rzeczy.
No właśnie mi coś śmierdzi też kręgosłupem szyjnym bo ataki mam często np po dłuższej jeździe samochodem albo w dzień kiedy miałem dużo siedzącej pracy. Dziś jak po tej akcji(a że ja tak mam że po ataku po paru godzinach idę przełamać atak wysiłkiem
) poszedłem biegać też mnie bolał kręgosłup w miejscu pierwszych kręgów w okolicach potylicy i w dalszej części km promieniował do głowy. A po bieganiu przy nachylanii głowy mam zawroty mniejsze lub większe, ale czy to może być powiązane tak wieloukladowo to nie wiem. Niby sa jakieś niestabilności szyjnego i to też może wpływać na m.innymi na nerw błędny i układ współczulny itp ale czy tak jest i gdzie szukać diagnozy nie mam pojęcia. Wypadek samochodowy dosyć mocny też miałem pond 4 lata temu w kręgosłupie szyjnym chrupie, ale na zdjęciach nic za bardzo nie wychodzi. Może jak odżywię i poprawię miejsca między kręgami to zacznie lepiej pracować. Zobaczymy.