03-05-2022, 05:23 PM
(03-05-2022, 04:50 PM)munieslaw napisał(a): Tak jak pisałem - chyba się Putin nie spodziewał, że będzie aż taki opór (wysokie morale) i reakcja zachodu, zresztą szczerze mówiąc wyglądało mi to, jakby np. Niemcy miały to w dupie przez pierwsze 3 dni, wcześniej w chuja polecieli przekazując im 5k hełmów, tylko potem opór społeczny spowodował, że musieli zmienić zdanie. Sam stawiałem, że góra 2 dni i będzie Ukraina zajęta, a tu proszę, już 10 dni się bronią i końca nie widać.
Co do tego, że Putin to psychopata i skurwysyn to się zgodzę, to że idiota to raczej nie, on był szefem KGB, idiota nie dałby rady nim zostać, myślę, że lekko 140 iq może mieć. Odnośnie biedy zwykłych ludzi, to czy ja wiem czy to ma znaczenie dla Putina? Wydaje mi się, że łatwiej sprawować dyktaturę w kraju, gdzie ludzie z dnia na dzień martwią się czy będą mieli co jeść danego dnia.
Ja nie twierdzę, że Putin nie jest inteligentny. Od lat nauczyłem się, że można być inteligentnym, ale mentalnie debilem i idiotą. On jest debilem. Mimo swojej zasranej inteligencji nie potrafił przewidzieć tego co się stanie, jak świat go znienawidzi, jakie konsekwencje wyciągną przeciwko tej szmacie.
Pośród szachistów jest wielu mentalnych idiotów, mimo, że ich IQ jest na pewno wyższe od Putina.