03-04-2022, 06:01 AM
(03-04-2022, 04:27 AM)munieslaw napisał(a): To jest w sumie ciekawe z tą dzietnością, że większość krajów ma z tym problem, w tych bogatych jest wcale nie lepiej, rzekłbym nawet, że gorzej, a wydawałoby się na pierwszy rzut oka, że powinno być odwrotnie? Natomiast w biednej Afryce jest jaka średnia wieku? 20 lat? To przypomina mi trochę eksperyment "mysia utopia". W Polsce też nie za dobrze, 41 lat średnio...
Co do wojny to wygląda mi na to, że Putin się nie spodziewał aż takich morali u ukraińców i zjednoczenia zachodu, poza tym nie ma 100% pewności co się tam dzieje i bierz pod uwagę, że bronić się jest łatwiej niż atakować. Fakt, że Putin się ładnie wkopał teraz i nie bardzo widzę sposób, by wyszedł z tego bez szwanku..
Jakbym miał stawiać to w końcu uda mu się przejąć Ukrainę, tylko co mu to da?
Ja stawiam tezę, że to jest koniec władimira w najbliższym czasie. Sankcje typu Swift to taka gospodarczą atomowka,a po zakończeniu wojny jakby się ona nie skończyła nie wyobrażam Sobie żeby Putin miał współpracować z Europa. Podmienia go pewnie na innego Saszę. Też utrata majątków Oligarchów, a oni też raczej mają dużo do powiedzenia w Rosji.Pozytywne jest to że Niemcy zwiększają Swoje PKB na Wojsko i Polska podobnie, bo aktualnie jesteśmy bezzębni, a z bezzębnymi żaden sojusznik się nie liczy,a poza tym musimy mieć silna armię, żeby odstraszać. No i Wojnę informacyjna wygrywają zdecydowanie Ukraincy. Praktycznie zero filmików Ruskich jak np zdobywają ukraińskie cele. W necie tylko filmiki ośmieszające tych biednych 18 latków wsadzonych na front którzy nie bardzo wierzą w to po co.