02-24-2022, 06:24 AM
(02-24-2022, 01:09 AM)tomakin napisał(a): To nie było na rozluźnienie, tylko na osłabienie mięśni pleców, zdarza się ludziom którzy ciągle pracują przy kompie, wtedy od ciągłego garbienia się dosłownie miażdżą sobie mostek
https://www.youtube.com/watch?v=KNbWAi-V434
coś takiego, są tego dziesiątki odmian.Można po prostu leżeć na brzuchu na ziemi, można dorzucić czwartą opcję, gdzie ręce są całkiem z tyłu, lekko tylko odchylone od tułowia, takie odwrócone V.
Po alkoholu leci potas, może w tym kierunku? Do tego witamina B1, która też mocno po nim spada? Jeśli po kilku piwach masz taką reakcję, to coś w organizmie jest na granicy. Ostatnio sporo o stresie oksydacyjnym czytam, były te badania, gdzie przy wysokim poziomie wolnych rodników, przez błony komórkowe uciekało 2,5 razy więcej potasu.
No ja pracuje właśnie przy kompie. No po kilku tzn wypiłem chyba z 6.
Dzięki za link.
No może być coś na rzeczy, że jest na granicy. zauważyłem jakiś czas temu że jak np wypiłem np 3 piwa w weekend gdzie np często chodziłem sikać to na drugi dzień to samopoczucie było gorsze, i automatycznie mam sucha skórę na twarzy. Dlatego te ostatnio nie piłem, aż do niedzieli. Mam benfogamme i spróbuję spożywać dużo więcej potasu zobaczymy. Podobnie mam nie raz jak się gdzieś zestresuje i chodzę też co chwilę sikać. ale bez ataków Paniki. To też na drugi dzień sucha skóra twarzy. Dlatego też się zastanawiałem czy to nie ma związku z A i E alkohol ponoć wstrzymuje wchłanianie.