01-28-2022, 03:39 PM
Hej. Pozwalam siebie wrócić do tematu. Może podpowiesz jakiś trop. Otóż miałam incydent z borelioza (poprzednie posty)z jestem teraz pod opieka neurologa który stwierdził tezyczka( nie miałam badań)z suplementuje magnez i d3, witaminy z grupy b- neurovit. Mrowienia na rękach i nogach minęły, uczucia lekowe tez. Ale pojawił się bardzo uciążliwy objaw na skórze głowy i brodzie- uczucia palenia mrowienia drętwienia. Czasami boli mnie kark. I czuje ucisk w różnych punktach na głowie.jestem po badaniach eeg emg i rezonans z kontrastem- jest w porządku.
Mam rtg,wynik; Zniesienie lordozy szyjnej z tendencja do ustawienia kyfotycznego na poziomie C5-C6. Wysokość trzonów kręgowych i przestrzeni m-kręgowych zachowana. Zaostrzenie tylnych krawędzi trzonów.
Czy to może dawać takie objawy, czy tez tezyczka takie jazdy na głowie i twarzy? Może podpowiesz jakiś trop? Będę zobowiązana.
Mam rtg,wynik; Zniesienie lordozy szyjnej z tendencja do ustawienia kyfotycznego na poziomie C5-C6. Wysokość trzonów kręgowych i przestrzeni m-kręgowych zachowana. Zaostrzenie tylnych krawędzi trzonów.
Czy to może dawać takie objawy, czy tez tezyczka takie jazdy na głowie i twarzy? Może podpowiesz jakiś trop? Będę zobowiązana.