01-09-2022, 09:00 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2022, 09:18 AM przez piotrdr86@gmail.com.)
(01-09-2022, 07:41 AM)tomakin napisał(a): Jej córka pewnie do końca życia sobie nie wybaczy, że nie powiedziała im o tym magnezie, dopiero po śmierci matki w końcu jakoś to z niej wyciągnęli. Oczywiście dziecko nie mogło wiedzieć że to ważne, ale i tak będzie się obwiniać. Jakby wiedzieli od razu, odratowaliby pewnie kobietę.Jak dla Mnie coś się wchłania, ale oczywiście ciężko powiedzieć ile. Nie mówię tego na podstawie badań ale własnych doświadczeń. Kiedyś moczyłem nogi w magnezie to jak moczyłem 1 dzień to było ok, a 2 dni z rzędu wieczorem to zaczynały mi mrowić łydki na drugi dzień. tak jak teraz tylko bez dodatkowych objawów jak "bóle"stawów i na kolejny dzień jak już nie moczyłem nóg przestawało. I próbowałem tak kilka razy i ta sama reakcja. Żeby było śmiesznie mam zegarek z pulsometrem i kiedyś z ciekawości zrobiłem oliwę magnezowa i popsikalem Sobie na nadgarstek od zewnętrznej strony to puls mi się uspokajał w przeciągu około 15 minut. Także coś się wchłania. Na każdego pewnie działa to inaczej, ale na Mnie tak i nie jest to raczej przypadek. Bo próbowałem kilkukrotnie. Kumpel zrobił Sobie kąpiel w chlorku albo w soli epsom już nie Pamiętam rano w dzień meczu. Tylko zapomniałem mu powiedzieć że jak będzie za dużo to może go przeczyścić. żeby zrobił to wieczorem.to pół meczu spędził w kiblu
No ale to otwiera na nowo temat kąpieli w solach magnezu, przechodzi przez skórę czy nie?
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28403154/
tu jakiś krem z magnezem powodował wzrost stężenia we krwi i w moczu.

(01-09-2022, 07:41 AM)tomakin napisał(a): Jej córka pewnie do końca życia sobie nie wybaczy, że nie powiedziała im o tym magnezie, dopiero po śmierci matki w końcu jakoś to z niej wyciągnęli. Oczywiście dziecko nie mogło wiedzieć że to ważne, ale i tak będzie się obwiniać. Jakby wiedzieli od razu, odratowaliby pewnie kobietę.Tylko przestałem moczyć nogi ani zażywać kąpieli bo tak jak kiedyś pisałeś nie wiadomo ile tego magnezu się wchłania. Może mało, a może właśnie za duża dawka jednorazowa. Cholera wie.
No ale to otwiera na nowo temat kąpieli w solach magnezu, przechodzi przez skórę czy nie?
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28403154/
tu jakiś krem z magnezem powodował wzrost stężenia we krwi i w moczu.