01-05-2022, 08:24 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-05-2022, 09:04 PM przez piotrdr86@gmail.com.)
(01-05-2022, 08:08 PM)tomakin napisał(a): To czasami jest naprawdę cholernie skomplikowane, organizm ludzki to tysiące zależności i to, że dwie osoby mają ten sam objaw nie oznacza, że dolega im to samo. Jedynie podejrzewam, że jest jakiś mechanizm, bo to bardzo zbliżone sytuacje i bardzo zbliżone objawy, można powiedzieć że ta sama choroba, zaburzenia lękowe.
No jest jest skomplikowane kiedyś udało mi się wyjść samym magnezem 5 lat temu i było ok nawet bardzo ok, ale teraz nie jest to takie proste.Ale wiedziałem że coś pierdolnie tylko nie wiedziałem kiedy, stresu w 2020 roku miałem co nie miarą, a do tego przez pewnego słabego gastrologa jadłem jak mały kurczak do tego mało wartościowo i mamy taki o to efekt.
Mimo wszystko jakoś to powiązane jest na pewno.
(01-05-2022, 08:24 PM)piotrdr86@gmail.com napisał(a):Właśnie czytałem taka książkę i tam jest napisane o tym co mówisz.(01-05-2022, 08:08 PM)tomakin napisał(a): To czasami jest naprawdę cholernie skomplikowane, organizm ludzki to tysiące zależności i to, że dwie osoby mają ten sam objaw nie oznacza, że dolega im to samo. Jedynie podejrzewam, że jest jakiś mechanizm, bo to bardzo zbliżone sytuacje i bardzo zbliżone objawy, można powiedzieć że ta sama choroba, zaburzenia lękowe.
No jest jest skomplikowane kiedyś udało mi się wyjść samym magnezem 5 lat temu i było ok nawet bardzo ok, ale teraz nie jest to takie proste.Ale wiedziałem że coś pierdolnie tylko nie wiedziałem kiedy, stresu w 2020 roku miałem co nie miarą, a do tego przez pewnego słabego gastrologa jadłem jak mały kurczak do tego mało wartościowo i mamy taki o to efekt.
Mimo wszystko jakoś to powiązane jest na pewno.
O Borze jest napisane, że między innymi pomaga oszczędzić d3.
Ale Witaminy A i E faktycznie mogą uchronić przed tym wzrostem wapnia. Zobaczymy małymi dawkami d3 i magnezu będę od jutra próbował.
W sumie d3 tak na poważnie nigdy nie suplementowalem bardziej próbowałem z raz czy dwa ale bez osłony pojawiały się objawy więc rezygnowałem.