01-05-2022, 08:38 AM
Ja miałem zawsze wrażenie jak brałem od 170-300 mg wapnia że ciśnienie mi się normuje. Mierzyłem powiedzmy raz na 2 tygodnie. Ostatnimi czasy (bez suplementacji wapnia) mimo że ten durny wapń mam pod górna granice we krwi miałem 2 krotnie badane ciśnienie raz u kardiologa i raz w przychodni i miałem 120/80 i 120/75.
Jeżeli chodzi o oblaczki to u mnie były większe, a na pewno wyraźniejsze ostatniego czasu.bo pojawiły się nawet na najmniejszych palcach gdzie wogole ich nie było widać. Wydaje mi się, że po b12.
Znaczy brałem b12 w dawce 1000uq
I b complex takie pół dawki b50
Oprocz tego cynk 15 mg
I trochę tauryny nie cały gram
I magnez 94mg cytrynianu
Ale z nowych rzeczy brałem tylko b12, ponieważ pozostałe brałem już wcześniej i nie było różnicy.
Natomiast po sylwestrze gdzie na pewno się trochę wypłukałem jakby wszystko wróciło do normy(nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie. Nie czuję się za bardzo specjalista w tym temacie) ale tak to wyglądało u Mnie.
Jeżeli chodzi o oblaczki to u mnie były większe, a na pewno wyraźniejsze ostatniego czasu.bo pojawiły się nawet na najmniejszych palcach gdzie wogole ich nie było widać. Wydaje mi się, że po b12.
Znaczy brałem b12 w dawce 1000uq
I b complex takie pół dawki b50
Oprocz tego cynk 15 mg
I trochę tauryny nie cały gram
I magnez 94mg cytrynianu
Ale z nowych rzeczy brałem tylko b12, ponieważ pozostałe brałem już wcześniej i nie było różnicy.
Natomiast po sylwestrze gdzie na pewno się trochę wypłukałem jakby wszystko wróciło do normy(nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie. Nie czuję się za bardzo specjalista w tym temacie) ale tak to wyglądało u Mnie.