01-03-2022, 08:25 PM
(01-03-2022, 06:43 PM)tomakin napisał(a): Kolejna mała zmiana, beta alanina robi wypad, za nią wjeżdża tauryna.
To coś, co mi spokoju nie daje, jaka powinna być proporcja suplementacji beta alaniny do tauryny? Jedno wypłukuje drugie i to dość mocno, czy starczy np przez 10 dni brać beta alaninę, a przez 2 taurynę? A może odwrotnie, 10 dni tauryny, 2 beta alaniny? Może 1 do 1? Jaka musi być proporcja, żeby przynajmniej uniknąć zagrożenia wypłukania czegoś?
Piszę o tym, bo po raz kolejny po beta alaninie mam to przeskakiwanie jakby serca, zaburzenia rytmu które są w literaturze powiązane z niedoborem tauryny. To może być oczywiście przypadek, ale to już chyba czwarty raz gdy zaczynam duże dawki beta alaniny i po kilku dniach mam te objawy.
Ja biorę BetaAlaninę od poniedziałku do piątku na czczo po łyżeczce (od bardzo długiego czasu, chyba z rok). Tauryny nie brałem od kilku miesięcy bo się skończyła i zapomniałem dokupić.
Teraz dokupiłem Taurynę i też się zastanawiam jak to robić proporcjonalnie.
Chyba zostawię od poniedziałku do piątku, bo wtedy ćwiczę a Taurynę będę uzupełniał w soboty i niedzielę. Teraz np. przez 2 tygodnie nie ćwiczyłem, więc nie brałem BetaAlaniny, tylko ładowałem Taurynę.