11-19-2021, 11:35 AM
Czy ja wiem, 100 zł za kg to nie jest drogo. NAC kosztuje 300 zł za kg, Głupia odżywka białkowa, której bierze się przecież 10 razy więcej, 60 zł. I to ta najtańsza. Nawet kreatyny, najtańsze możliwe do kupienia proszki, kosztują 70 zł kg. Może drogo w porównaniu do mąki czy cukru, ale z suplementów to niemal najtańsza rzecz, te 100 zł wystarczy na prawie rok suplementacji codziennie, niecałe 10 zł miesięcznie. I owszem, były zalecenia 3 gramów, ale dzienne zapotrzebowanie organizmu to 10 gramów i jak się chce brać końskie dawki cysteiny, to wypadałoby też dać glicyny ponad to głupie minimum.
Popatrz na ceny melatoniny, w aptece 5 mg 30 kapsułek ponad 20 zł kosztuje, czyli ponad 2 razy tyle, co glicyna. Ta którą mam na oku to 8 zł, tyle że jeszcze koszty wysyłki. A, glutamina kosztuje też mniej niż glicyna, ale też powinno się jej zjadać ze 2 razy tyle.
NAC mam z UNS, te opakowania po 200 gramów na allegro. Nie "kupuję", kupiłem jakoś ponad rok temu i dalej stoi, jem jak sobie przypomnę.
Popatrz na ceny melatoniny, w aptece 5 mg 30 kapsułek ponad 20 zł kosztuje, czyli ponad 2 razy tyle, co glicyna. Ta którą mam na oku to 8 zł, tyle że jeszcze koszty wysyłki. A, glutamina kosztuje też mniej niż glicyna, ale też powinno się jej zjadać ze 2 razy tyle.
NAC mam z UNS, te opakowania po 200 gramów na allegro. Nie "kupuję", kupiłem jakoś ponad rok temu i dalej stoi, jem jak sobie przypomnę.