10-08-2021, 01:54 AM
A, jeszcze jedna rzecz, od dawna planowałem. Inulinę sobie kupię. W badaniach okazała się lekiem przeciw cukrzycy z taką skutecznością, że niemal całkowicie wyleczyła pacjentki, przy dawce zaledwie 10 gramów dziennie. To daje miesięczne koszty terapii w okolicach 10 zł, przy czym inulina ponoć może zastąpić cukier przy słodzeniu kawy. Cukrzycy co prawda nie mam, ale dla cukrzyków świetna informacja. A może już mam początki? Bo diety nie mam za dobrej. Przy cukrzycy pojawiają się niekiedy paznokcie Terry'ego, przy których zanika obłączek.
Jej działanie to w dużej mierze regulacja flory jelitowej, a właśnie florę jelitową podejrzewa się o bycie przyczyną problemów z paznokciami w niektórych chorobach, gdzie zanikają obłączki. Innych problemów, ale kto wie, może tu coś jest powiązane.
Jej działanie to w dużej mierze regulacja flory jelitowej, a właśnie florę jelitową podejrzewa się o bycie przyczyną problemów z paznokciami w niektórych chorobach, gdzie zanikają obłączki. Innych problemów, ale kto wie, może tu coś jest powiązane.