This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borelioza - pytania i wątpliwości
Dużo zbiórek w swoim życiu czytałem, wpłacałem również więc jakiś rodzaj zaufania mam do takich spraw. Po prostu bardzo mnie to zaciekawiło z punktu widzenia właśnie tych objawów i leczenia, które przynosi efekty. Tutaj zaciekawił mnie fakt takich właśnie objawów poważnych, które ustąpiły po podaniu antybiotyków przez 8 tygodni, które potem wróciły. No według mnie ciekawy przypadek i w sumie zastanawiam się co byś polecił tym ludziom (widzę, że masz ogromną wiedzę na ten temat i znasz wiele chorób i różne sposoby leczenia - w sensie w sposobie doradztwa oczywiście).

Tu też tak zastanawia mnie, że wyznawcy ILADS i leczenia boreliozy mają aż jakieś kliniki leczenia jak ta w Augsburgu (nie wiem jak ona działa, ale widocznie jakoś działa).

Jeszcze mam takie pytanie bardziej pod nerwicę somatyczną. W sumie od 3 lat dokuczają mi różne bóle (głównie wędrujące) - zaczęło się od jelit, następnie ból głowy, był też ból jądra - oczywiście każdy z tych objawów wykluczony przez badania krwi, moczu oraz obrazowe. Aktualnie pojawił się u mnie objaw bólu kręgosłupa (akurat na kręgosłupie mam przepukliny - byłem u 4 dobrych fizjoterapeutów na Śląsku, który każdy z nich stwierdził, że to wina strasznie pospinanych mięśni, braku aktywności fizycznych i niektóre mięśnie u mnie przykręgosłupowe i ogólnie całego ciała są tragicznie słabe - tutaj ogromny wpływ pandemii i pisania pracy dyplomowej na studia przez, która przez 2 lata poświeciłem ogrom czasu i siedzenia (nie zawsze poprawnego), do tego doszedł również od paru dni częstomocz. Ja nie ukrywam jestem osobą bardzo, ale to bardzo zestresowaną i przejmującą się wszystkim co jest u mnie cholernym problemem. Każdy z tych objawów można również przypisać do nerwicy - zacząłem uczęszczać również na psychoterapie w celu właśnie z tym przewrażilwieniem na temat mojego zdrowia. Widziałem twoją stronkę o nerwicy - czy suplementację tam przedstawione są w stanie pomóc właśnie przy takich objawach. Kiedyś też zostałem oczywiście skierowany do psychiatrii właśnie te 3 lata temu i dostałem jakieś SSRI czy SNRI. Widziałem też negatywne opinie na temat tych tabletek od Ciebie - jak one działają ogólnie, aż tak negatywnie mogą wpłynąć. Wiem w sumie, że głównie leczą one objaw, a nie leczą przyczyny - czyli wychodzi na to przestajesz brać i wracasz do tego co było. Czy jeszcze jakoś negatywnie wpływać potrafią?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Borelioza - pytania i wątpliwości - przez Motorek - 08-24-2021, 08:58 AM
RE: Borelioza - pytania i wątpliwości - przez tomakin - 08-25-2021, 02:05 AM
RE: Borelioza - pytania i wątpliwości - przez Motorek - 08-25-2021, 08:37 AM
RE: Borelioza - pytania i wątpliwości - przez tomakin - 08-25-2021, 10:24 PM
RE: Borelioza - pytania i wątpliwości - przez Motorek - 08-26-2021, 07:33 PM
RE: Borelioza - pytania i wątpliwości - przez tomakin - 08-27-2021, 03:07 AM
RE: Borelioza - pytania i wątpliwości - przez Motorek - 08-27-2021, 09:09 AM
RE: Borelioza - pytania i wątpliwości - przez tomakin - 08-27-2021, 12:33 PM
RE: Borelioza - pytania i wątpliwości - przez Motorek - 08-27-2021, 05:10 PM
RE: Borelioza - pytania i wątpliwości - przez tomakin - 08-28-2021, 03:44 AM