This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Feng Shui, kuchnia pięciu przemian
(07-16-2021, 06:28 PM)NICE napisał(a):
(07-16-2021, 06:22 PM)neko1witek napisał(a): Ciekaw jestem, czy uda mi się zejść do poniżej 40.

To już chyba niebezpieczne

Czytałem o tym i sporo sportowców ma serce spoczynkowe w graniach 30, jogini również potrafią zejść do tych liczb.
Dla normalnych ludzi według lekarzy jest to zabójcze i nazywa się bradykardią.
Cytat:

Wiele zależy od kondycji organizmu, a nawet predyspozycji genetycznych. Potwierdzeniem tej reguły są sportowcy regularnie uprawiający różne dyscypliny przez lata. W ich przypadku tętno jest znacznie niższe i to jest stan prawidłowy. Wynika to z faktu, że wytrenowanie  prowadzi do zmian w wydajności pracy serca, które pracuje mniej, ale efektywniej, niż u osób prowadzących bierny tryb życia. W przypadku zaawansowanych sportowców niskie tętno, liczące czasem 30 uderzeń, jest prawidłowe. Natomiast tak niski puls u osób niemających wiele wspólnego ze sportem, powinien skłonić do wizyty u lekarza.

Więc uważam, że nie jest źle jak ma się niskie.
Biegam dystans maratonu tygodniowo, oprócz tego trenuję karate, więc moje serce jest mam nadzieję w miarę sprawne jak na mój wiek 53 lata.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Feng Shui, kuchnia pięciu przemian - przez neko1witek - 02-23-2021, 12:47 PM
RE: Feng Shui, kuchnia pięciu przemian - przez tomakin - 02-25-2021, 05:54 PM
RE: Feng Shui, kuchnia pięciu przemian - przez NICE - 07-16-2021, 06:28 PM
RE: Feng Shui, kuchnia pięciu przemian - przez neko1witek - 07-16-2021, 07:17 PM
RE: Feng Shui, kuchnia pięciu przemian - przez NICE - 07-16-2021, 07:31 PM
RE: Feng Shui, kuchnia pięciu przemian - przez subzero - 07-16-2021, 08:49 PM
RE: Feng Shui, kuchnia pięciu przemian - przez tomakin - 07-17-2021, 02:39 PM
RE: Feng Shui, kuchnia pięciu przemian - przez tomakin - 07-19-2021, 04:08 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości