This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tężyczka zdiagnozowana
Dzięki za pomoc Smile

Zastosowałem się i poczytałem nieco wiecej i doszedłem do wniosków że być może troche więcej rzeczy robiłem źle.
Stosowałem też odżywki białkowe które są pochodzenia serwatkowego więc tak jak mleko zapewne zawierają wapń, do tego piłem je z mlekiem + dwie wody mineralne, więc pewnie spożycie wapnia było o wiele za wysokie ... (jeżeli dobrze myślę) Miałem po nich często momentalny zjazd i nie miałem pojęcia dlaczego, byc może to przez wapń.

Teraz stosuję się do zaleceń tomkina i lekarza. Magnez w mniejszych dawkach + selen + b + słońce - po miesiącu dołoże wapń Smile

Co z dietą, trzeba unikać wapnia? Czy jesc wszystko normlanie i tylko suplementować zgodnie z zaleceniami ?
Teraz przynajminej wiem skąd pochodziłi różne dziwne nasilające się objawy, teraz mam podstawy żeby obserwować i może bede wiedział jak coś bede robił żle nastepnym razem
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Tężyczka zdiagnozowana - przez simon_se - 07-01-2021, 06:50 PM
RE: Tężyczka zdiagnozowana - przez tomakin - 07-01-2021, 07:24 PM
RE: Tężyczka zdiagnozowana - przez simon_se - 07-04-2021, 05:04 PM
RE: Tężyczka zdiagnozowana - przez tomakin - 07-04-2021, 06:23 PM
RE: Tężyczka zdiagnozowana - przez simon_se - 08-11-2021, 07:20 AM
RE: Tężyczka zdiagnozowana - przez tomakin - 08-15-2021, 11:47 PM
RE: Tężyczka zdiagnozowana - przez dzosz - 12-06-2021, 09:37 PM
RE: Tężyczka zdiagnozowana - przez Benek - 04-23-2022, 05:40 PM
RE: Tężyczka zdiagnozowana - przez tomakin - 04-24-2022, 05:53 PM

Skocz do: