06-19-2021, 04:09 PM
(06-18-2021, 04:37 PM)tomakin napisał(a): Przeanalizuj ile tych omeg w sumie wzięłaś, powinno być do 2000 mg EPA dziennie, codziennie przez ponad pół roku, najlepiej pod osłoną oleju z wiesiołka. I dobrze by było, żeby miały więcej EPA niż DHA, w badaniach nie działały suple, które miały przewagę DHA.
Ok, dzięki za podpowiedź, to jeszcze przede mną trochę uzupełniania Omeg. Ten supelek co mam ma przewagę EPA o 1/3. Brałam ok. rok średnio 600 dziennie.
Olej z wiesiołka regularnie wyjadam po łyżeczce-łyżce dziennie, córce też daję, bo mam wrażenie, że nam ładnie wyciszył skórne rewelacje. U mnie czarnuszka i wiesiołek z małymi przerwami idą ciągle praktycznie, bo mi służą bardzo. Co ciekawe mam wrażenie, że tężyczkowe jazdy pokazują się jak robię przerwę w czarnuszce. Może rzeczywiście jest jakaś korelacja też alergiczna. Nie mam pojęcia. Ale nie notuję tego, nie sprawdzam, więc może to tylko moje "wydajemisię".
Możliwe, że u mnie tło nerwicy/tężyczki jest bardziej zagmatwane, ale nic to, spróbujmy od prostych rzeczy, potem będę jojczyć jak się nie uda
Najgorzej to pamiętać o tym żeby to wszystko w siebie wrzucić, jakąś rozpiskę na lodówce chyba powieszę, bo inaczej jak znowu będę nieregularna to sobie to można wszystko w buty wsadzić.