06-16-2021, 08:21 PM
(06-16-2021, 08:07 PM)tomakin napisał(a): subzero ma aspergera i BARDZO specyficzne podejście, radzę się przyzwyczajać
jak masz 1200 z diety, to jest OK, o ile faktycznie tyle jest, weganie czasem poniżej 500 mają, a ani jajka, ani ryby za bardzo wapnia nie zawierają
Z żelazem możesz wypróbować różne związki, ale to pewnie wiesz. Jednorazowa, duża dawka co 2 dni jest dużo łagodniejsza dla żołądka, niż kilka mniejszych. Poza tym pierwsza dawka dość mocno blokuje przyswajanie nawet na 2 dni, więc dzielenie tego na porcje może nie być zbyt skuteczne
No i wszystko jasne
Ja tam jestem pogodny człowiek, także mam pełen luz.Próbowałam różnych związków, nie próbowałam elementarnego, bo glukonian był ok. Spróbuję z jedną dawką 60, jak żołądek zaakceptuje to zwiększę.
Wapnia mam tyle jeśli tylko pamiętam o napojach, a teraz już będę dbać jak cholera. 1 szklanka roślinnego z wapniem to 300 mg. Piję 2. Plus drugie tyle z wody. Zajadam tez suszone figi, karob, sezam, migdały codziennie praktycznie. Także spokojnie będzie.