08-13-2026, 06:56 PM
Pierwszy błąd, oczywisty - bot stwierdził, że w objawie terry'ego obłączki są, ale zasłonięte. Bzdura kompletna, lekarze czy naukowcy często się mylą i też piszą bzdury, nawet twierdząc, że w objawie terry'ego obłączek jest wielkości całego paznokcia (bo cały paznokieć jest biały). Nie wiem, skąd bot to wyciągnął, prawdopodobnie własnie z takiego badania gdzie w opisie naukowcy coś namieszali. Dziwne, bo praktycznie KAŻDA publikacja o objawie terry'ego powtarza, że obłączek tam zanika i to jest w dosłownie tysiącu źródeł, a źródło które twierdzi coś przeciwnego jest pewnie jedno.
obawiam się, że na tym błędzie wyłoży się całe jego rozumowanie, bo właśnie odrzucił NAJBARDZIEJ UDOKUMENTOWANĄ chorobę, w której obłączki zanikają.
Drugi błąd, już mniejszy, wczoraj przyznał się, że w badaniu na temat trądu nie ma nic o obłączkach, teraz wprost napisał, że ani razu nie występuje tam to słowo. Występuje, jeden raz
Hmmm... hipoteza krążeniowa? O co botowi chodzi? Aaaa.... wiem, znalazł ostatnie wpisy, gdzie robię teraz eksperyment z cofnięciem zmian krążenia. To kompletnie nie ma nic wspólnego z obłączkami, chcę cofnąć objaw Terry'ego, stosując sposoby, które go cofnęły, tyle że w całkowicie innej chorobie
Biedny bot nie doczytał. Wielokrotnie (ostatnio chyba na poprzedniej stronie) pisałem, że brak obłączków na pewno nie wynika z zaburzenia krążenia.
Kolejny błąd, już bardzo poważny, bo niebezpieczny - "3% zdrowych ludzi nie ma żadnych obłączków". W tym badaniu, na które bot się powołuje, owszem, tak wyszło, ALE nie wiemy, czy ci ludzie na pewno byli zdrowi. Nie mieli żadnych ZDIAGNOZOWANYCH chorób.
Następny, bot wnioskuje, że zmian nie da się odwrócić, bo dializa nerek ich nie cofa. Dializa nie leczy niewydolności nerek, ona jedynie umożliwia przeżycie, ale stan organizmu w dalszym ciągu jest masakrycznie zły. Też dziwne, bo jednocześnie bot podaje przykład badania (które tez w tym wątku cytowałem), gdzie po przeszczepie wątroby (a więc całkowitym wyleczeniu, a nie tylko lekkiej poprawie) znikły zmiany w wyglądzie paznokci.
Uhh... nie wiem nawet, jak to skomentować. Tragicznie, po prostu tragicznie.
obawiam się, że na tym błędzie wyłoży się całe jego rozumowanie, bo właśnie odrzucił NAJBARDZIEJ UDOKUMENTOWANĄ chorobę, w której obłączki zanikają.
Drugi błąd, już mniejszy, wczoraj przyznał się, że w badaniu na temat trądu nie ma nic o obłączkach, teraz wprost napisał, że ani razu nie występuje tam to słowo. Występuje, jeden raz

Hmmm... hipoteza krążeniowa? O co botowi chodzi? Aaaa.... wiem, znalazł ostatnie wpisy, gdzie robię teraz eksperyment z cofnięciem zmian krążenia. To kompletnie nie ma nic wspólnego z obłączkami, chcę cofnąć objaw Terry'ego, stosując sposoby, które go cofnęły, tyle że w całkowicie innej chorobie
Biedny bot nie doczytał. Wielokrotnie (ostatnio chyba na poprzedniej stronie) pisałem, że brak obłączków na pewno nie wynika z zaburzenia krążenia. Kolejny błąd, już bardzo poważny, bo niebezpieczny - "3% zdrowych ludzi nie ma żadnych obłączków". W tym badaniu, na które bot się powołuje, owszem, tak wyszło, ALE nie wiemy, czy ci ludzie na pewno byli zdrowi. Nie mieli żadnych ZDIAGNOZOWANYCH chorób.
Następny, bot wnioskuje, że zmian nie da się odwrócić, bo dializa nerek ich nie cofa. Dializa nie leczy niewydolności nerek, ona jedynie umożliwia przeżycie, ale stan organizmu w dalszym ciągu jest masakrycznie zły. Też dziwne, bo jednocześnie bot podaje przykład badania (które tez w tym wątku cytowałem), gdzie po przeszczepie wątroby (a więc całkowitym wyleczeniu, a nie tylko lekkiej poprawie) znikły zmiany w wyglądzie paznokci.
Uhh... nie wiem nawet, jak to skomentować. Tragicznie, po prostu tragicznie.