08-05-2026, 07:49 PM
Heh, no ja też jestem wzorowym obywatelem, tylko świat mnie czasami zmusza do płynięcia pod prąd. 
Z innej beczki:
https://chiny24.com/wiadomosci/chiny-del...ez-nadzoru
Chińczyki się nie szczypią i od razu reagują na wszekie nowe uzależnienia. Czytałem też, że wprowadzili zakaz promowania luksusowego życia w mediach społecznościowych i wszyscy celebryci i influenserzy muszą się podporządkować.

Z innej beczki:
https://chiny24.com/wiadomosci/chiny-del...ez-nadzoru
Cytat:Z dniem 15 lipca 2026 roku w Chinach zaczęły obowiązywać pierwsze na świecie kompleksowe przepisy regulujące usługi emocjonalnej sztucznej inteligencji. Zgodnie z nowym prawem, platformy technologiczne mają bezwzględny zakaz oferowania nieletnim wirtualnych partnerów romantycznych oraz wirtualnych krewnych. Regulacje wymuszają również wdrożenie mechanizmów zapobiegających uzależnieniom wśród dorosłych użytkowników, co doprowadziło już do masowego wyłączania popularnych usług przez gigantów technologicznych.
Rozporządzenie zatytułowane Tymczasowe środki zarządzania usługami interaktywnymi opartymi na sztucznej inteligencji antropomorficznej, wydane wspólnie w kwietniu 2026 roku przez Administrację Cyberprzestrzeni Chin (CAC) oraz cztery inne ministerstwa, weszło w życie po trzymiesięcznym okresie przejściowym. Dokument ten stanowi bezpośrednią odpowiedź władz na rosnącą popularność chatbotów zaprojektowanych w celu symulowania ludzkich cech osobowości i budowania głębokich więzi emocjonalnych z użytkownikami.
[...]
Wprowadzenie nowych przepisów wywołało natychmiastową reakcję na rynku. Ponieważ architektura pamięci chatbotów towarzyszących, oparta na długotrwałym utrzymywaniu stałej osobowości i relacji, okazała się niezwykle trudna do dostosowania do wymogów antyuzależnieniowych, wielu dostawców zdecydowało się na całkowite zamknięcie swoich usług.
Chińczyki się nie szczypią i od razu reagują na wszekie nowe uzależnienia. Czytałem też, że wprowadzili zakaz promowania luksusowego życia w mediach społecznościowych i wszyscy celebryci i influenserzy muszą się podporządkować.