08-04-2026, 07:53 PM
(08-04-2026, 04:41 PM)Temper napisał(a):tomakin napisał(a):Z muzą to chyba jest trochę tak, że najbardziej podoba nam się to, co kojarzy się z czymś konkretnym, albo nawet po prostu z młodością. No, tak jest pewnie ze wszystkim, ale w muzyce to chyba najmocniej widać. Dlatego takie listy najwyżej ocenianych kawałków czy albumów często przypominają losową zbieraninę.
Tak, muzyka najsilniej działa na emocje i aktywuje nostalgię. Dlatego nie ma obiektywnych list najlepszej muzyki, bo każdy na innej się wychował. Dla mnie filarem jest muzyka elektroniczna, szczególnie Jean-Michel Jarre przez programy edukacyjne z lat 80 i 90 typu Sonda, Kwant, Spectrum. Dla innych rock, pop czy heavy metal. Nawet wczesne disco polo z polsatowskiego Disco Relaxu dobrze mi się kojarzy.
neko1witek napisał(a):Niestety tak robię, zabija to czasem klimat filmu, ale... już to zaakceptowałem. Po prostu nie mam czasu na oglądanie bez przerwy.
Oglądam podczas posiłków. Czasem jest to dłużej, ale staram się trzymać 30 minut. Oczywiście jeżeli do końca filmu zostało 38 minut, to oglądam do końca :-)
W sumie robię tak samo. Albo nie mam czasu, żeby te 2 godziny ciągiem coś oglądać, albo wieczorem już zasuoiam i nie daję rady. Też sobie dzielę.
A w sumie z jakiego IPTV korzystasz? Kiedyś miałem Teleelevidenie, ale tam nie było VOD. Potem próbowałem Trex i Plusx, ale mi oba muliły, choć to pewnie przez słaby wtedy net.
Nie mam pojęcia z jakiego korzystam, po prostu kolega dał mi namiary na kolegę, który to robi. Płacę jemu, a on daje mi linki, namiary i mówi co jak ustawić.
Daje mi po prostu dostęp. Płacę mu kasę i tyle. Ale to może na priva, nie będziemy się podkładać, bo ja jestem wzorowym obywatelem świata.