06-08-2026, 06:56 PM
(06-07-2026, 08:08 PM)Temper napisał(a): Zależy, gdzie masz skrzynkę i gdzie oni mają skrzynkę. Nie wiadomo, jak właściciel serwisu zareaguje na wezwanie do ujawnienia logów. Jak to jakieś duże skrzynki typu Gmail, to pewnie wszystko udostępnią na wezwanie sądu.
Cały czas walczysz z właścielką wynajmowanego mieszkania?
Ja poprosiłem mojego dostawcę o moje logi, więc raczej musi mi je dać.
Co do sprawy to ciągle mam z nimi 2 sprawy. Pierwsza o sekcję 8, czyli niepłacenie czynszu i tutaj moja obrona miała 94 strony i oddaliłem ją na całodzienną rozprawę gdzieś tam w przyszłości. Druga to sekcja 21, która pozwala właścicielowi domu na wyrzucenie cię z domu bez podania przyczyny.
Bardzo czysta sprawa, przyznawana z reguły z automatu. Ja napisałem obronę na 71 stron i sąd nie przyznał jej z automatu. To już był sukces. Dzisiaj miałem rozprawę i mieli po prostu sprawdzić wszystko i wyrzucić mnie z domu. Ale udało mi się znaleźć paragraf, który niedawno wchodzi w popularność i być może całkowicie likwiduje sekcję 21 na zawsze.
Sprawa jest tak nowa, że sędzia nie wiedział co zrobić i odroczył rozprawę, więc chyba duży sukces.
Ja trochę srałem ze stresu, bo kolejny raz nie załatwili mi tłumacza, a język prawniczy jest kurewsko skomplikowany i prawie nic nie rozumiem, ale się udało mi już 2 razy i to bez prawników.
Ich adwokat mało, że się nie zesrał ze zdziwienia, był taki na luzie, a tu ... dupa.
A na dodatek chcę ich podać do sądu za ten numer z emailem, który niby mi wysłali.
Nie mam pojęcia co im grozi, ale będę to drążył.
Moim poprzednim adwokatom też wytoczyłem 2 sprawy, tzn. zgłosiłem ich do dwóch firm, które zajmują się prawnikami. Mogą stracić przeze mnie licencję, albo zapłacić mi spore kary.
Więc też drążę.