05-13-2026, 09:50 PM
Zdaję sobie sprawę, że miasto wojewódzkie jest zawsze lepsze, niż małe powiatowe. Poznań jest dla mnie całkiem w porządku miastem, blisko do Berlina, Warszawy, Wrocławia i Gdańska. Wszystko jednak zależy od ceny i zdolności kredytowej. Przekroczyłem czterdziestkę, więc kredytu na 30 lat już nie dostanę, a przy krótszym okresie raty będą większe. Mam jeszcze matkę, która wynajmuje w rodzinnym mieście i o niej też muszę myśleć. Zbieram powoli wkład, ale jak zmienię pracę, to ruszy to szybciej. Trzeba się przemęczyć trochę, żeby kupić najdroższą rzecz w życiu.
Poczytałem trochę o finasterydzie i wychodzi na to, że skutki uboczne w postaci osłabienia libido i problemów z erekcją są dość rzadkie. 1,5 do 2 %. W większości znikają po odstawieniu, a u bardzo małego ułamka pechowców zostają na stałe. Więc może warto będzie spróbować razem z minoksidylem jako prewencja androgenowego wypadania włosów.
Poczytałem trochę o finasterydzie i wychodzi na to, że skutki uboczne w postaci osłabienia libido i problemów z erekcją są dość rzadkie. 1,5 do 2 %. W większości znikają po odstawieniu, a u bardzo małego ułamka pechowców zostają na stałe. Więc może warto będzie spróbować razem z minoksidylem jako prewencja androgenowego wypadania włosów.