06-01-2021, 05:55 PM
Znalazłem protokół, który sam stosował Dr Hoffer, psychiatra zajmujący się skuteczną terapią dużymi dawkami niacyny osób z diagnozą schizofrenii: link.
+twoje:
Z tego co jeszcze znalazłem, to dawki niacyny u osób ze stwierdzoną przez lekarzy schizofrenią, zaczynał od 3000mg, stopniowo zwiększając (np. co tydzień o 100mg) do 18000mg.
Ważna jest przy kuracji suplementacja witaminy C, by uniknąć efektu flush.
Z diety to należy nie jeść:
Dziękuję i pozdrawiam!
Cytat: napisał(a):
- witamina A – 30 000 IU/na dzień;
- B-100 complex – 1 tabletka dziennie;
- kwas foliowy (najlepiej dostępny jako L-metylofolian) – 5000 mcg/na dzień;
- witamina C – 1000 mg w każdej dawce – 2x dziennie;
- witamina D3 – 6000 IU/na dzień (jest to absolutne minimum, gdy jest się perfekcyjnie zdrowym);
- witamina E – 400 IU w każdej dawce – 2x dziennie;
- selen – 200 mcg w każdej dawce – 3x dziennie i jest to ważny element antywirusowy;
- magnez i wapń – 650 mg wapnia oraz 350 mg magnezu w każdej dawce – 2x dziennie;
- cynk – 50 mg dziennie;
- olej z łososia (EPA/DHA) – 2000 mg/na dzień;
- NAC (N-acertlocysteina) – 1000 mg w każdej dawce – 3x dziennie;
- koenzym Q10 – 100 mg w każdej dawce – 3x dziennie;
- kwas alfa-liponowy – 200 mg w każdej dawce – 3x dziennie.
- Niacyna[b] [/b]bez flush 1000 mg 3x dziennie
+twoje:
tomakin: napisał(a):- glicyna, nawet 5 gramów dziennie przed snem[url=http://naturalneleczenie.com.pl/2018/02/15/uzupelnianie-cynku/][/url]
- omega 3, nawet 2000 mg EPA dziennie, rozbite na porcje
- GLA, czyli 10 ml oleju z ogórecznika ALBO 20 ml oleju z wiesiołka, też można rozbić na 2 porcje w ciągu dnia
- cynk, zgodnie z rozpiską tutaj: http://naturalneleczenie.com.pl/2018/02/...nie-cynku/
Z tego co jeszcze znalazłem, to dawki niacyny u osób ze stwierdzoną przez lekarzy schizofrenią, zaczynał od 3000mg, stopniowo zwiększając (np. co tydzień o 100mg) do 18000mg.
Ważna jest przy kuracji suplementacja witaminy C, by uniknąć efektu flush.
Z diety to należy nie jeść:
- glutenu w ogóle,
- a początkowo też wszelkich zbóż i nabiału.
- żółtka jaja kurzego,
- kwas tłuszczowy DHA,
- pić soki z warzyw liściastych i traw.
Dziękuję i pozdrawiam!