12-24-2025, 01:18 PM
Znacznie zwiększę dawkę kwasu foliowego, jeśli faktycznie ta nowa B12 coś robi dobrego, to musiała wyciągnąć calutki kwas foliowy z organizmu. No i są opisy tych przypadków, gdy ludziom po uzupełnieniu niedoboru B12 obłączki wręcz znikły, a pomogło dopiero zwiększenie foliowego. W sensie, te osoby naprawdę miały niedobór B12 i przez to zanik obłączków, ale sama witamina nie robiła tego, co powinna, bo zabrakło czegoś koniecznego do jej prawidłowego działania, właśnie foliowego.
Otępiały jakiś jestem, ale to chyba przez ząb, który na szczęście dziś jest spokojniejszy, no ale wiadomo, organizm reaguje tak na każdą infekcję.
Ciągle mam pękniętą dolną wargę, co jest często objawem niedoboru witamin z grupy B, no ale ja wszystkie biorę w bardzo dużych dawkach. No właśnie, wszystkie z wyjątkiem kwasu foliowego, bo jego nie ma w b complex.
Otępiały jakiś jestem, ale to chyba przez ząb, który na szczęście dziś jest spokojniejszy, no ale wiadomo, organizm reaguje tak na każdą infekcję.
Ciągle mam pękniętą dolną wargę, co jest często objawem niedoboru witamin z grupy B, no ale ja wszystkie biorę w bardzo dużych dawkach. No właśnie, wszystkie z wyjątkiem kwasu foliowego, bo jego nie ma w b complex.