11-20-2025, 08:18 PM
(11-20-2025, 04:15 AM)tomakin napisał(a): Kosmos co ja mam w tej bani, tyle razy myślałem, że muszę zamówić beta alaninę, bo skończyła się rok temu, teraz szukam czegoś, patrzę... jest, całe opakowanie. I teraz nie wiem, czy ona tam cały czas leżała za pianinem, czy może zamówiłem miesiąc temu i już tego nie pamiętam. A może pisałem miesiąc temu, że ją znalazłem i już zapomniałem, że to pisałem?
No dziury w bani i tyle, nie podoba mi się to. Niby mam prawo zapominać, bo tyle tych supli, że sawant by się pogubił, ale nie podoba mi się to. Widzę na co dzień w rodzinie jak na starość znika pamięć, może przez to trochę przeczulony jestem, ale no...
Akurat ja uważam, że możesz zupełnie wyluzować. Jeżeli robisz sporo rzeczy naraz to po prostu pamięć już nie jest taka sama. Ja codziennie pracuję nad kilkoma projektami, trochę youtube, trochę trading, trochę maile na sklepie z klientami, plus codziennie gra w szachy itd.
Mózg jest tak zapchany, że zapominam co jadłem na śniadanie. Absolutnie tego nigdy nie pamiętam.
Wieczorem zapisuję w apce co jadłem przez cały dzień i nie pamiętam co było na obiad albo na śniadanie. Moja partnerka, które mówi, że ma zaniki pamięci i boi się, że to alzhaimer pamięta wszystko co jadłem w ten dzień oraz poprzednie, oraz jak była ubrana sąsiadka 4 dni temu.
Każdy ma inny mózg. Ja to traktuję tak, że mój mózg to twardy dysk i część usuwa od razu do kubła jako spam, nie przetrzymuje danych, które nie potrzebuje. Czasem jak przeglądam maile to mam w nich tony spamu, przeglądając je usuwam czasem też normalne maile od klientów. Więc czasem tak też zdarza się w normalnym życiu - czyli zdarza się zapomnieć czegoś ważniejszego.
Ja to zlewam, a jeżeli to alzheimer, to trudno... :-)