10-16-2025, 02:57 PM
Spróbuję taurynę, bo oczywiście nie brałem tyle, ile sobie obiecałem że będę brał. Non stop mam gonitwę myśli, byłem 2 godziny temu w sklepie i cały czas mam zapętlony fragment piosenki reklamowej która tam leciała. Myślę, że to może być efekt p5p, bo tylko to ostatnio się pojawiło u mnie w dużych dawkach. To mogą być po prostu objawy zatrucia nadmiarem, ale może też być tak, że jej uzupełnienie uruchomiło jakiś proces w organizmie, który był zablokowany przez jej niedobór.
Potem spróbuję z niacyną, która "wymiata" wolne grupy metylowe. B6 bardzo mocno wpływa na gospodarkę tymi grupami, czytałem już nie raz, że ich nadmiar może powodować takie objawy jak teraz. Nie chcę za bardzo testować dużych dawek niacyny teraz, bo po niej może pojawić się flush, cały robię się wtedy czerwony jak po wyjściu z bardzo gorącej wody, nie chce mi się rodzinie tłumaczyć co się stało
Potem spróbuję z niacyną, która "wymiata" wolne grupy metylowe. B6 bardzo mocno wpływa na gospodarkę tymi grupami, czytałem już nie raz, że ich nadmiar może powodować takie objawy jak teraz. Nie chcę za bardzo testować dużych dawek niacyny teraz, bo po niej może pojawić się flush, cały robię się wtedy czerwony jak po wyjściu z bardzo gorącej wody, nie chce mi się rodzinie tłumaczyć co się stało