09-28-2025, 03:05 PM
O, kolejna rzecz przypomniała mi o wpisach z 2010. Już po tej poprawie, która była w czerwcu, zacząłem brać beta alaninę. I tak z tygodnia na tydzień nagle zacząłem się podciągać ponad 10 razy na drążku, gdy wcześniej było 7-8. Nie wiem, czy betka tak może w ogóle działać, ona ma buforować kwas mlekowy, więc możliwe, że nie ma prawa podnieść wytrzymałości przy tego typu ćwiczeniach, ale biorę ją chyba trzeci dzień, dziś robię sobie siłownię, podchodzę do drążka... no i podciągam się więcej razy. Może być, że po prostu wychodzą efekty w miarę regularnego treningu, ale akurat drążek stał u mnie w miejscu, 3 do góra 5 podciągnięć i to z drobnymi pauzami. Teraz 7 weszło.
Jeśli pomogła, to oznacza, że mam jej niedobory, czyli suplementacja powinna mocno zmienić ogólny stan zdrowia. Jeśli pomogła, bo to może być po prostu efekt treningu.
Jeśli pomogła, to oznacza, że mam jej niedobory, czyli suplementacja powinna mocno zmienić ogólny stan zdrowia. Jeśli pomogła, bo to może być po prostu efekt treningu.