09-15-2025, 07:17 PM
(09-14-2025, 11:38 PM)tomakin napisał(a): Tzn no... to nie "w krótkim czasie" było osią mojej wypowiedziBardziej chodziło o ten fragment z zamianą tego w pieniądze, szczególnie gdy co jakiś czas mówi się o całkowitej demonetyzacji filmów robionych w AI.
Zawsze możesz spróbować zrobić to samo z moimi anglojęzycznymi stronkami, połowa zysków z reklam Twoja. Tylko te zyski są naprawdę małe. W sensie, zysk z wyświetlenia strony na pewno jest dużo wyższy, niż z wyświetlenia filmu, ale obie te rzeczy wymagają dziesiątek tysięcy wizyt.
Tak jak pisałem już wcześniej, słabo się znam na promocji. Po prostu każdy film puszczam na każdym możliwym socialu. I tyle.
Wiem, że AI niby mają demonetyzować, ale to byłby bezsens, ponieważ to się w tak super sposób rozwija, że teoretycznie można zrobić naprawdę fajne rzeczy prawie na skalę holywoodzkich filmów. To nie jest proste, ale da się. Jak przerobię temat podstawowy to wrzucę tutaj co można zrobić przy nakładzie sporej pracy.
Ludzie już robią bardzo fajne animacje, które mają historię i trwają po kilka minut. Kiedyś to wymagało ogromnych kosztów, teraz jedynym kosztem to jest czas i dobry pomysł, trochę wiedzy o montażu obrazu i dźwięku i można sklecić normalną bajkę, a nawet film. I to na takim poziomie, że oczy wychodzą z orbit.

Bardziej chodziło o ten fragment z zamianą tego w pieniądze, szczególnie gdy co jakiś czas mówi się o całkowitej demonetyzacji filmów robionych w AI.