09-02-2025, 07:48 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-02-2025, 07:50 PM przez neko1witek.)
(09-02-2025, 08:01 AM)tomakin napisał(a): Hummm, ostatnio prawie całkowicie znikły mi stany lękowe. Bardzo duża poprawa. Może przypadek, może któryś supel. Z rzeczy mogących mieć wpływ, które ostatnio się pojawiły i brałem w miarę regularnie:
- selen
- tryptofan
- B2
- E
- kwercetyna
- biotyna
I chyba tyle, kwercetynę w miarę regularnie już długo biorę, berberynę raz na jakiś czas.
Kreatyna... raczej nie, kilka razy dość dawno temu i dopiero wczoraj znowu.
A, po większej dawce wapnia spało się bardzo dobrze.
Ostatnio miałem "trochę" stresujące dni, ponieważ dzisiaj była rozprawa o wyrzucenie mnie na ulicę :-)
I teraz o tym jak sobie radziłem, bo niedawno stres mnie zżerał zwykle bardzo łatwo. Ale ostatnie dni trochę się wspomagałem. CBD 3 x dziennie, B1 3 x dziennie, B2, B12 , a rano jeszcze C -1000mg, dodatkowo Lion's mane, oraz rano i wieczorem teanina. Plus tryptophan wieczorem, plus męczennica wieczorem, plus glicyna.
To taki mój wymyślony pakiet uspokajający. Oczywiście dodatkowo inne normalne suple typu cynk, miedź itd.
Ale zestaw uspokajający to właśnie takie coś co chyba mi pomogło. Mówi się, że stres przy przeprowadzce to stres porównywalny ze stratą bliskiej osoby, a stres przy wyrzuceniu na ulicę, to nawet nie wiem w jakiej się mierzy kategorii, ale ja radziłem sobie całkiem spoko przy takim stresie, bo serce w dzień i w nocy utrzymywało mi się w prawie idealnie moim najnormalniejszych granicach.
Uważam, że to przez mój zestaw, ale może po prostu działało to jako placebo, bo wiedziałem, że się wspomagam.
Piszę o tym, ponieważ piszesz, że ostatnio znikają Ci stany lękowe, więc polecam mój zestaw :-)